OM: Night of Day

"I guess you could say that it all started the morning of February 16th - even though that’s not entirely true - but it was what he always told people, afterwards, when they asked him for the full story. Not the polished, shortened version he gave in passing, but the whole version. The honest one. The broken one. The full story as it actually happened. The story of Hugo and Austin.

This story."


Så här inleds Night of Day, min första engelska roman, som jag skrev under våren 2013.

Hugo Phillips har haft sitt livs värsta år. Hans bästa vän och livs kärlek har omkommit i en flygkrasch, hans kompisgrupp har splittrats under tyngden av sorg, och det enda han har att se fram emot är en lång sommar i familjens sommarstuga i Melcaster - en sömnig på gränsen till komatös by utanför London. Vad han inte vet är att hans verklighet är på väg att återigen vändas upp och ner när Austin Thompson - lång, charmig, heltatuerad och Hugos raka motsats i så gott som alla avseenden - anländer till byn och av en händelse hamnar i hans trädgård. En oväntad men bastant vänskap uppstår mellan de två, och bär dem igenom en sommar full av klippdykningar, delade hemligheter, musik och sena strandnätter. 

När nästa sommar anländer återförenas de två vännerna, utan en aning om att deras andra sommar tillsammans kommer bli drastiskt annorlunda från deras första. Skrämmande vackra Ciara äntrar bilden, Hugo börjar på universitetet, och Austins bakgrund kommer till sist  ifatt honom. De två vännerna måste hjälpas åt att rädda varandra, och i slutändan drastiskt omvärdera den vänskap de tagit för givet.


Night of Day var från början menad att vara en "liten, oseriöst spinoff" till min novellserie Pieces. Föga visste jag att Hugo och Austin hade en större historia att berätta, och innan jag visste ordet av hade det blivit en hel roman. Night of Day saknar de övernaturliga element jag annars brukar gilla att involvera i saker jag skriver, och är istället baserad helt på verkliga händelser och problem. Trots detta är det fortfarande en av mina stoltaste bedrifter, och en av de mest organiska och naturliga berättelser som någonsin kommit till mig, tror jag.

[PROVLÄS PROLOGEN OCH DET FÖRSTA KAPITLET HÄR]

Mina manus, Night of Day | | Kommentera |
Upp